Ohlédnutí za rokem 2022 a co v tom 2023?

Vážení sportovní přátelé,
rok 2022 bude zanedlouho minulostí, proto mi dovolte se zamyslet nad tím, co nám přinesl, a naopak co nás v budoucnu čeká.

Začal bych v roce 2021, kde jsme na jeho konci uspořádali velmi úspěšné EVLS PRAGUE PRO 2021 a opět se vrátili tam, kde jsme v roce 2018 byli, tedy do top úrovně soutěží IFBB PRO LEAGUE.

Do roku 2022 jsme šli s tím, že uspořádáme dvě soutěže, jak úrovně PRO QUALIFIER, tak PRO show. Ty jsme nakonec po dlouhých jednáních s federací rozdělili do dvou termínů, v srpnu PRO QUALIFIER a v říjnu PRO show. Musím se přiznat, že rozdělení obou úrovní soutěží bylo v plánu, chtěli jsme to zkusit, nicméně záměr byl to realizovat až v roce 2023, ale okolnosti tomu chtěly jinak, takže jsme byli nuceni k tomuto kroku již v roce 2022. Důvodem je extrémně přeplněný kalendář naší federace, jehož pravidla dovolují v konkrétním termínu celosvětově jen jednu PRO show, u PRO Q je to pak jedna na kontinent.

V srpnu jsme tak pořádali po čtyřech letech soutěž úrovně PRO QUALIFIER. S ní jsme z celkového pohledu spokojeni a to především díky Vám, našim skvělým fanouškům, protože vyprodat amatérskou soutěž, to se jen tak nevidí! Zároveň jsme však zaznamenali nedostatky v organizaci, kde musíme lépe vyřešit především registraci závodníků, kde se tvořily fronty a odbavení bylo pomalejší, než jsme očekávali. Na čem musíme dále zapracovat, je celkový počet závodníků, ale tady věřím, že jde jen o fakt, že jsme dlouho PRO Q nedělali, přece jen soutěží je mnoho a my jsme byli čtyři roky mimo kalendář.

Hodnocení PRO show bude opět pozitivní, neboť vzhledem k termínu před Olympií se nám podařilo zajistit opravdu zajímavé startovní pole a úroveň závodů byla z mého pohledu nejvyšší možná. To říkám především z důvodu častých výtek veřejnosti, že startovní pole letos nebylo takové, nicméně opravdu z mého pohledu je nutné brát v potaz, že měsíc a půl po EVLS byl na programu Olympia víkend a tentokrát s rekordním počtem kvalifikovaných závodníků, to opravdu možnosti kvalitního line-up snižovalo. Z čeho jsme nadšení, tak to je atmosféra v hale, kde se opět potvrdilo, že EVLS je „malou Olympií“ a zcela oprávněně je tak oblíbené u závodníků, protože jakou atmosféru naši fanoušci vytvářejí, to je naprosto jedinečné a bezkonkurenční. Spokojenost panuje i s výkony závodníků, samotnou organizací a celkovou prezentací značky EVLS, prostě letošní PRO show byla taková, jak chceme, aby naše soutěže probíhaly.

Další, co musím zmínit, je náš EVLS Team, neboť se nám daří ho doplňovat kvalitními závodníky a je opravdu výkladní skříní české a slovenské kulturistiky. Samozřejmě dominantní je v něm Michal Križánek, který je obrovským talentem a zájem o něj je opravdu ze všech stran obrovský, nicméně nezapomínejme na ostatní, protože Ti jsou také skvělými sportovci. Jan Turek udělal obrovský progres a jeho výkonnost je skvělá. Pavel Beran na sobě pracuje a i s jeho posunem jsme spokojeni. Nikola Humpál vstoupila do soutěží NPC Worldwide a je u ní také velký posun, Jaroslav Jeníček je naší stálicí a je to skvělý kluk, moc mu přejeme, aby v roce 2023 naplnil svůj sen o PRO kartě. A

v neposlední řadě Adéla Ondrejovičová, která se ihned po přesunu do NPC ihned získala PRO kartu a následně ve Finsku i nominaci na Olympii, takže můžeme mít jen slova chvály. Na závěr jsem si nechal Patrika Herčzíka, protože co ten prožil za rok, to by snad měl zfilmovat Hollywood. V březnu si řekl, že

bude zase závodit, v srpnu ovládl EVLS Amatér a v říjnu se vítězstvím na EVLS PRAGUE PRO kvalifikoval na Olympii, kde rozhodně nezklamal a pro nás je opravdu ctí toto s ním prožívat.

Zároveň jsme letos absolvovali dvě cesty do USA, v té letní jsme uváděli Michala Križánka do NPC, zároveň s tím se nám podařilo vyjednat návrat EVLS do termínu po Mr. Olympia a spoustu dalšího.

V závěru roku jsme pak absolvovali Mr. Olympia 2022, kde naší značku reprezentovali celkem čtyři závodníci, což si myslím, že je jedinečné. Michal Križánek nezklamal a 12. místem vytvořil slušnou pozici pro další ročníky, kde je předpoklad zlepšení. Adéla Ondrejovičová se reálně umístila někde kolem 20. pozice, což při rekordním počtu více než čtyřech desítek závodnic dobrý výsledek. Michaela Pavleovičová se předvedla ve velmi dobrém světle a její finální sedmé místo je až senzací, stejně tak její sestava, kterou připravila na téma muzikálu Pomáda, byla ozdobou celého víkendu. Patrik Herčzík jako jediný mužský zástupce naší země může být se svou premiérou spokojený, stejně jako jsme my, neboť být rekordní konkurenci 59 závodníků třetím calloutu(cca 22.-24.) je přece skvělé!

V rámci celého týdne v Las Vegas jsem zároveň absolvoval několik jednání se zástupci federace a mohu potvrdit, že EVLS PRAGUE se vrací na termín dva týdny po Mr. Olympia, v roce 2023 se tedy můžete těšit na EVLS víkend v hotelu Hilton – 18. a 19. listopadu, kdy proběhnou v sobotu soutěže PRO Qualifier a v neděli PRO show.

Zároveň nově uspořádáme soutěž úrovně Regional, kterou jsme se rozhodli umístit do malebného hotelu Holiday Inn v Trnavě, kde se na Vás budeme těšit 13. května 2023. Rád bych proto pozval všechny závodníky a naše fanoušky na tuto skvělou akci, kde mimo jiné mohou potkat mnoho osobností kulturistiky a stát na EVLS stage . Cílem této myšlenky je ukázat, že EVLS je pro každého, profesionály, bojovníky o PRO kartu, ale i pro úplné začátečníky. Naším dlouhodobým cílem je spojovat lidi a ukazovat jim krásu našeho sportu, dát jim tu nejlepší možnou zábavu, být tím, kdo lidi opravdu baví a je jedno, jestli je to účastník Olympie nebo začínající závodník, jsme a budeme tu pro všechny, kdo chtějí závodit na tom nejlepším evropském podiu!

A v neposlední řadě chystáme semináře a tréninky s EVLS týmem, bude toho opravdu mnoho!

Závěrem mi dovolte všem moc poděkovat za podporu, kterou se nám EVLS PRAGUE od Vás dostává, je to opravdu neuvěřitelné, kolik a jakých fanoušků EVLS má.

Vám všem bych rád popřál do roku 2023 jen to nejlepší!

Adam Kindl
ředitel EVLS Prague

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *